گردشگری تبت

گردشگری تبت

 

 

سفر به تبت مثل این است که به دنیای دیگری رفتید. هر کسی باید یک بار در زندگی خود طبیعت زیبای تبت و معابد بالای کوه‌های تبت را ببیند. بسیاری از خارجیانی که به تبت سفر می کنند از حال و هوای روحانی این کوه‌ها میگویند. حتی با وجود محدودیت‌های بسیاری که دولت چین در راه توریست‌ها برای سفر به تبت ایجاد کرده و مشکلات زیادی که مردم تبت با آن‌ها رو به رو هستند, صنعت گردشگری تبت روز به روز پیشرفت می کند و کم کم جای کشاورزی را به عنوان پردرآمد ترین صنعت تبت را گرفته است.

از دهه 1980 جنبش‌های بسیاری در تبت برای استقلال پیدا کردن از حکومت کمونیست چین شروع شد و از آن زمان حکومت مرکزی چین فشار زیادی به مردم تبت و استقلال خواهان آورده که خشم بسیاری از حامیان حقوق بشر در جهان را برانگیخت. امروزه اگر میخواهید به تبت سفر کنید علاوه بر تمام مدارک و ویزای لازم برای سفر به چین، مجوز خاص سفر به تبت را نیز باید داشته باشید، حتی در سال 2008 که المپیک در پکن جریان داشت دولت چین به هیچ خارجی اجازه اقامت بیش از 2 روز در تبت را نمیداد. اما با وجود تمام این مشکلات همچنان گردشگران بسیاری به هیچ وجه حاضر نیستند بازدید از این سرزمین را از دست بدهند در ادامه با تکمید همراه باشید:

 

جفرافیای تبت

تبت بلند ترین منطقه کره زمین است و بخش اصلی رشته کوه‌های هیمالیا در این منطقه قرار دارند. بیشتر کوه‌های بلند جهان در همین منطقه قرار دارند که مشهورتر از همه بلند ترین نقطه زمین, اورست است. اکثر رودهایی که از چین میگذرند، از جمله رود زرد و رود یانگ تسه از همین منطقه چشمه میگیرند و به سمت شرق چین جاری می شوند.

بخش عظیمی از تمدن چین مدیون این رود‌ها است و تاریخ چین، کشاورزی چین و اقتصاد چین تحت تاثیر این رودخانه‌ها قرار دارد.
در کل نزدیک به 800 شهر و روستا در این منطقه قرار دارد و پایتخت این منطقه شهر لهاسا است که محل اقامت دالایی لاما، رهبر بودایان و محل تعداد زیادی از معابد بودایی می باشد. اقتصاد تبت مدت‌ها متکی بر کشاورزی و دامداری بوده اما همانطور که گفته شد صنعت گردشگری در تبت با سرعت رو به رشد است.
دین بودایی اهمیت زیادی در فرهنگ و سیاست تبت دارد. این دین از هند به این منطقه پیشرفت پیدا کرد و به دیگر قسمت‌های چین رسید، به این ترتیب تبت همواره مرکز دین بودایی در چین بوده است.در دوران انقلاب فرهنگی چین بیشتر معابد بودایی توسط ارتش سرخ چین نابود شد اما پس از دهه 1980 با حمایت کمی از دولت چین بازسازی شدند.

تاریخچه:

اولین نشانه‌های زندگی انسان‌ها در تبت به 21 هزار سال قبل باز میگردند. اولین امپراتوری تبتی در 600 سال قبل از میلاد تشکیل شد و چندین جنگ با امپراتوری‌های ترک, عرب، ایرانی و البته چینی تجربه کرد. اوج امپراتوری تبتی در سال‌های 700 میلادی بود که علاوه بر تبت بخش زیادی از افغانستان امروزی، پاکستان، بروما، نپال و بنگلادش را کنترل می کرد.
از سال‌های 1200میلادی تا زمان سلسله ی چینگ از کشور چین، خان‌های مغول بر تبت حکومت می کردند.

در قرن شانزدهم سلسله چینگ کنترل تبت را در دست گرفت. همچنین در اواخر قرن 18، در زمانی که انگلیسی‌ها و فرانسوی‌ها شدیدا به استعمار چین پرداخته بودند حملاتی هم به این منطقه از چین داشتند. دولت چینگ نیز طی قرارداد‌هایی که با انگلیسی‌ها امضا کرد باعث شد که فشار شدیدی به تبت بیاید و حتی رهبر بوداییان یعنی دالایی لاما را از هر گونه فعالیتی منع کند.
با این حال وقتی حکومت جمهوری چین به قدرت رسید، به دلیل اقدامات سلسله چینگ از بوداییان عذرخواهی کرد و مقام دالایی لاما را بازگرداند. در زمان جنگ داخلی چین و اختلاف حزب ملی و حزب کمونیست، تبتی‌های بسیاری کشته شدند و همانند تمام نقاط چین تبت نیز آسیب بسیاری دید. از آن زمان تاکنون حزب کمونیست همواره اختلاف زیادی با تبت و مشخصا بوداییان داشته  و عامل اعدام و سرکوب بسیاری از مردم تبت بوده است.

دیدنی ترین مکان‌های تبت:

کوه‌ها و طبیعت هیمالیا:

هیچ چیز مثل قدم زدن در طبیعت تبت و کوه نوردی نیست. هر جایی در اطراف شهر‌های اصلی آن فوق العاده زیبا است و اگر کمی دور شوید می تواند به طبیعت دست نخورده و بی نظیری برسید که در هیچ جای دیگر جهان نمونه اش نیست. به طور کلی میتوان گفت تبت به خودی خود یک جاذبه توریستی است و هر نقطه ای از آن زیبایی خاص خودش را دارد. دیدن اورست از دور نیز یکی از زیباترین منظره‌هایی است که در زندگی خود میتوانید ببینید.

لاهاسا:

معابد بودایی بی شماری در لاهاسا قرار دارند که همگی جذابیت‌های خاص خود را دارا هستند. تعدادی از آنها به بیش از هزار سال قبل بازمیگردند, البته تعداد زیادی از آن‌ها در دوران انقلاب فرهنگی نابود شدند اما بعد‌ها بازسازی شدند و هم اکنون از جذابیت‌های توریستی تبت به حساب می آیند. خیابان‌های لاهاسا نیز به خودی خود زیبا هستند و خوردن غذاهای محلی این منطقه در رستوران‌ها پیشنهاد می شود.

معبد پوتالا:

معبد پوتالا مرتفع ترین ساختمان باستانی در جهان است و به دلیل اهمیت تاریخی، مکانی که در آن ساخته شده و زیبایی معماری آن برای گردشگران واجب است. معبد در ارتفاع چهار هزار متری از سطح دریا واقع شده و مساحت 13 هکتاری را پوشش میدهد.

معبد جو کانگ:

جو کانگ به معنی خانه بودا است. این معبد در سال 640 ساخته شده است و به نوعی مرکز روحانی بوداییان به حساب می آید.

چگونه می توانید به تبت بروید:

تنها یک فرودگاه در تبت قرار دارد که در 55 کیلومتری لاهاسا قرار گرفته است و هر روزه پرواز‌هایی از دیگر شهرهای چین به آن انجام می شود. برای سوار هواپیما شدن حتما باید مجوز ورود به تبت را داشته باشید.
می توانید با قطار نیز از پکن یا دیگر شهرها به تبت سفر کنید. از پکن تا لاهاسا چیزی حدود 48 ساعت طول میکشد، که البته برای سفری اینقدر طولانی بسیار سریع به حساب می آید. همچنین مناظری که در مسیر می بینید نیز در نوع خود بی نظیر هستند.

 

نکاتی که باید در هنگام سفر به تبت در نظر بگیرید:

باید مجوز داشته باشید:

تمام خارجی‌های دارای پاسپورت باید مجوز سفر به تبت داشته باشند. اگر با تور به تبت سفر می کنید، تور از قبل تمام اقدامات را انجام می دهد و مجوز را می گیرد. این مجوز اهمیت بسیاری دارد و حتی در هتل‌ها یا وقتی که وارد مقاصد توریستی تبت می شوید از شما خواسته میشود.

بهترین موقع سفر از شروع تابستان تا آخر پاییز است:

در این مدت دمای تبت قابل تحمل  و فشار هوا نیز کمی بیشتر است. با این حال در این مدت تبت شلوغ است و در مقاصد توریستی آن با جمعیت زیادی رو به رو خواهید شد.
همچنین در بیشتر ماه فوریه و مارس به دلیل مراسم‌های مذهبی تبتی که از نظر سیاسی حساس هستند، تبت به روی خارجی‌ها بسته است.

 

هوا سرد است:

همانطور که قابل حدس است، حتی در تابستان هم به سویشرت یا حتی اگر خیلی سرمایی باشید به کاپشن نیاز خواهید داشت. همچنین از آنجا که خیلی در حال بالا و پایین رفتن و قدم زدن خواهید بود، کفش مناسب فراموش نشود.

ارتفاع بالا و فشار هوای کم:

در این منطقه اکسیژن هوا 30 درصد کمتر است و این باعث می شود که خیلی از افراد احساس ناراحتی کنند. اگر بیماری‌های تنفسی شدید دارید، یا به طور کلی قبل از سفر حالتان خوب نیست ممکن است سفر به اینجا خطرناک باشد. اما افراد کاملا سالم هم ممکن است در ابتدا حال خوبی نداشته باشند، اما کمی زمان بگذرد بدنتان عادت می کند.

با هواپیما بروید ولی با قطار برگردید:

طبیعتا رفت و برگشت با هواپیما سریع تر است، اما اگر علاقه به دیدن زیبایی‌های تبت دارید و نمی توانید دل بکنید، پیشنهاد میکنیم برای بازگشت قطار را انتخاب کنید. مطمئنا کسانی که تبت را برای مسافرت انتخاب می کنند به عشق طبیعت آن این انتخاب را انجام دادند برای همین دیدن مناظر از پنجره قطار برایشان واجب است.

انتظار راحتی نداشته باشید:

شرایط تبت خیلی ایده آل نیست و طبیعتا نباید انتظار داشته باشید که هتل‌ها، مغازه‌ها و وضعیت کلی آن در حد شانگهای و پکن باشد. در نظر داشته باشید بیشتر جمعیت آن روستانشین هستند و تبت با مشکلات زیادی از طرف دولت چین دست و پنجه نرم میکند. البته کسانی که به تبت سفر میکنند برای جذابیت‌های طبیعی و تاریخی این کار را انجام می دهند نه راحت بودن.

متن دیدگاه‌ها

mood_bad
  • هیچ نظری ثبت نشده است.
  • یک نظر ارسال کنید