همانطور که در مطالب دیگر از دانستنیهای عجیب چین صحبت کرده ایم حتما میدانید که شما در سفرتان به چین با مسائل عجیب و غریب زیادی روبرو خواهید شد. این حقیقتهای عجیب چین را به یک کشور منحصر به فرد در آسیای شرقی تبدیل کرده است اما شاید دیدن سازههای معماری مدرن غیر معمول در چین به فکر شما خطور نکرده باشد. تا حدود بیست سال پیش سازههای معماری چین عموما بسیار ساده و عاری از خلاقیت معماری بودند.
اما امروزه سازههای معماری چین نه تنها تغییر کرده و سرشار از خلاقیتند بلکه در مرز عجیب و غریب بودن قرار دارند! در اینجا دوازده سازه معماری عجیب چین را به شما معرفی خواهیم کرد در ادامه با تکمید همراه باشید:
این ساختمان توسط یک طرفدار دو آتشهی مجموعهی فیلمهای علمی-تخیلی پیشتازان فضا در فو ژو طراحی شدهاست. ساختمان استار ترِک برای شرکت نرم افزار دراگون نت و با الهام از فضاپیمای تخیلی یو اس اس در مجموعه فیلم پیشتازان فضا ساخته شدهاست. در داخل این ساختمان سرسرههای فلزی با ارتفاع 9 متر برای رسیدن به طبقات پایین ترتعبیه شده، درهای بین اتاقها اتوماتیک بوده و یک مجسمهی عظیم الجثه از یک دایناسور تی رکس وجود دارد. بازدید از این سازه معماری برای دوستداران مجموعهی تلویزیونی و سینمایی پیشتازان فضا بسیار هیجان انگیز خواهد بود.
هزینهی ساخت: نود و هفت میلیون دلار
این سازه رویای به حقیقت پیوستهی دوستداران موسیقیست. خانهی پیانو در سال 2007 در هواَی نان چین توسط دانشجویان معماری دانشگاه هه فِی ساخته شده و امروزه به عنوان یک تالار نمایش مورد استفاده قرار میگیرد. قسمت اصلی این سازه در بخش پیانو شکل این خانه قرار گرفته و از طریق پلههای موجود در ویالون شیشهای میتوان به آن دسترسی یافت.
ادارهی مرکزی تلویزیون مرکزی چین ( سی سی تی وی ) در یک آسمان خراش نه چندان سنتی در پکن واقع شدهاست. این ساختمان 54 طبقه و شکل هندسی منحصر به فردی دارد. ساختمان مرکزی سی سی تی وی در واقع شبیه به یک لوپ ( نوار یا فیلمی که دو انتهای آن به هم چسبانده شده و صدا یا تصویری را تکرار میکند) که دو بخش ال مانند آن در قسمت بالایی و پایینی ساختمان به هم متصلند، طراحی شدهاست. بیشتر برنامههای زندهی تلویزیونی چین در این ساختمان فیلبرداری، تهیه و پخش میشود.
واقع شده در وو جینِ چین این ساختمان زیبا گویی حقیقتا از درون آب سر بر آورده است. این ساختمان توسط یک شرکت معماری استرالیایی با الهام از گل نیلوفر آبی ساخته شده و دفتر برنامه ریزی شهر وو جین است. ورودی این سازه در زیر دریاچه قرار گرفته و درون ساختمان اتاقهای کنفرانس و تالارهای نمایش بسیاری موجود است.
این سازه حیرت انگیز در فو شَن چین واقع شده و حدود 157 متر ارتفاع دارد. این سازه به شکل یک حلقهی استیل بسیار بزرگ طراحی شده و در شب توسط حدود 12000 لامپ ال ای دی روشن میشود.درون این حلقه یک قسمت برای تماشای شهر وجود دارد که توسط یک آسانسور میتوان به آن دسترسی یافت. در ابتدا نظر به ارتفاع زیاد و منظرهی زیبای پیش روی این ساختمان از این سازه برای بانجی جامپینگ ( پرش بانجی) نیز استفاده میشد اما امروزه تنها استفادهی آن تماشای مناظر است. در طی جشنوارههای ملی چین این حلقهی زیبا میتواند مکان بسیار مناسبی برای زیر نظر گرفتن زیباییهای شهر باشد.
هتل تیان زی که با نام هتل پسر آسمان نیز شناخته میشود در سال 2011 به عنوان بزرگترین ساختمان تصویری دنیا در گینس ثبت شد. سه مجسمهی عظیم این هتل در واقع سه الهه یا ستارهی چینی با نامهای فو( خوشبختی)، لو( مقام) و شو( طول عمر) هستند. مجسمهی قرار گرفته در سمت چپ این سازه که شو( نماد طول عمر) است یک هلو در دست دارد که در واقع یک سوئیت است و دو حفرهی موجود در آن در واقع پنجرههای سوئیت هستند.
این ساختمان بسیار بزرگ واقع شده در چِنگ دوی چین مسلما جایزهی بزرگ مقیاس ترین سازه معماری جهان را دریافت میکند. این ساختمان آنقدر بزرگ است که چیزی معادل بیست تالار اپرای سیدنی درون آن جای خواهد گرفت. در این ساختمان بسیار بزرگ یک مجموعهی دانشگاهی، یک مرکز خرید، یک سینما، یک دهکدهی مدیترانهی درکنار جاذبههای دیگر بسیاری وجود دارد و بازدید از آن تجربهی جالبی خواهد بود.
این برجها توسط زاها حدید معمار برجستهی عراقی-بریتانیایی طراحی شده و در حد فاصل بین فرودگاه و شهر پکن واقع شده اند. این سه سازه زیبا شبیه به سه کوه طراحی شده اند که نامگذاری آنها به قلههای زوهو را توجیه میکند. فضاهای این برجها اداری و تجاری هستند و شما موفق به پیدا کردن واحد مسکونی در آنها نخواهید شد.
این ساختمان در چونگ چینگ چین با الهام گرفتن از چوبهای غذاخوری چینی( چاپ استیک) و سبک غذاخوری منحصر به فرد چینی معروف به خوآ گوآ یا قابلمهی آتش ساخته شدهاست و امروزه توسط محلیان برای نمایش ها، اجراها و دیگر فعالیتهای هنری مورد استفاده قرار میگیرد.
در حالی که این سازه شبیه به مجموعهای از تخم مرغهای طلایی به نظر میرسد در واقع ساختمانهایی الهام گرفته شده از سازهای بادی باستانی چین هستند. این سازههای معماری توسط کارل لئونارد اوت طراحی شده و متشکل از یک سالن تئاتر، یک گالری هنری، یک سالن کنسرت، لژهای وی آی پی و یک موزه است.
این سازه شبیه به یک بطری عظیم الجثه با الهام از یک نوشیدنی چینی با همین نام ساخته شدهاست.این سازه در شهر یی بین سی چوان قرار گرفته است و یکی از ساختمانهای دیدنی این شهر است.
این هتل در هو ژو چین واقع شدهاست. ما یان سونگ و تیم معمارهای شرکت معماری ام ای دی پکن برای ساخت این هتل به هیچ وجه کوتاهی نکرده اند. این هتل به شکل یک نعل اسب ساخته شده و گویی از درون آب سر برآورده است. این ساختمان زیبا 27 طبقه با چشم اندازهای بینظیر دارد و نورپردازی آن در شب چشم هر بینندهای را خیره میکند. اقامت در این هتل بدون شک ارزان نخواهد بود اما تماشای نمای چشمنواز این هتل از بیرون نیز تجربهی دوست داشتنیای برای شما رقم خواهد زد.
هرچند تا چندین سال پیش چین با سازههای معماری یکنواخت و گاها سنتی و یا کپیهای معماری سازههای خارجی شناخته میشد، در طی چند سال اخیر توانسته است هوشمندانه این حقیقت را تغییر دهد. این مسئله بار دیگر نشانهای بر پیشرفت روز به روز چین در زمینههای مختلف و چشم اندازی بر هدف اصلی چین یعنی تبدیل شدن به یکی از بزرگترین کشورهای پیشتاز در جهان است.