یکی از کارآمدترین مسائل برای چین و البته همه جهان، نرخ پایدار تبادل ارز است. اقتصاددانان چینی و ایالات متحده نسبت به برخورداری از نرخ تبادل ارز نسبتاً پایداری برای تبادل رنمینبی (واحد پول چین)، برای چین و سایر کشورها ابراز علاقه نمودهاند. ها جیمینگ، مدیر اجرایی ارشد سابق موسسه GOLDman Sachs Group Inc بیان کرد که بر اساس شاخص GDP درصد مازاد حساب کنونی چین کاهش یافته است. وی همچنین اضافه کرد با توجه به اینکه حساب سرمایهای این کشور فشار جریان معنیداری را متحمل میشود، نرخ تبادل ارز همچنان زیاد به نظر میرسد.
جیمینگ طی سخنرانی در موسسه پترسون برای اقتصاد بینالمللی در واشنگتن، در باب همکاری چین و ایالات متحده در مورد تغییر اقتصاد جهانی عنوان کرد: «ما به تدوین برنامههای کوتاهمدت و بلندمدت برای کنترل مقیاسهای سوددهی سرمایه نیازمندیم.»
بهعلاوه اتاق فکر چین با نام، PIIE و CF40 که «Ha» یکی از سرمایهگذاران آن است، مقالهای با همین عنوان منتشر نموده است. این مقاله علاوه بر سیاست نرخ تبادل ارزی، سرمایهگذاری دوجانبه، ائتلاف منطقهای اقتصادی و تأثیر سیاستهای اقتصادی دونالد ترامپ، ریاست جمهوری ایالاتمتحده، بر چین را هم پوشش میدهد. جیمینگ، که سابقاً یکی از اقتصاددانان پیشرو و مدیر کمپانی سرمایهای بینالمللی چین بوده است، معتقد است که در کوتاهمدت کنترل سرمایه در چین نقش مهمی در پیشگیری از بینظمی جریانها ایفا میکند. او همچنین اضافه کرد که در بلندمدت، این پدیده نمیتواند برای همیشه کاربرد داشته باشد. جیمینگ گفت: «کنترل طولانیمدت سرمایه در واقع تخصیص منابع را دچار اختلال مینماید.»
سال گذشته، ذخایر پولی خارجی چین، به خاطر جریان زیاد سرمایه در گردش، کاهش شدیدی را متحمل شد و دولت برای جلوگیری از سقوط یوان مجبور به حراج ذخایر پولی موجود شد. این ذخایر در سال جاری تثبیت شدهاند. با این وجود، جیمینگ معتقد است چین با اجرای درست اصلاحات، قادر به هموار نمودن مسیر آزادی حسابهای سرمایهای خواهد بود. به گفته وی:
این مسئله در سیاستهای بانک مرکزی، PBOC و همچنین در هجدهمین کنگره ملی حزب کمونیست، با عنوان «اجازه دهیم بازار نقش قطعی را بر عهده بگیرد» درج گشته است.
ژوزف گاگنون، عضو ارشد PIIE، طی هشداری اعلام کرد که بازارهای مالی عموماً مسائل را اشتباه درک میکنند. او میگوید: «به عقیده من بهتر است از برخی تعدیلکنندهها یا موانع در این بازارها استفاده شود.»
گاگنون، عضو اسبق موسسه ذخایر فدرال ایالاتمتحده، بر این باور است که چین دقیقاً این مسئله را رعایت کرده، گرچه ممکن است دقیقه به خاطر دلایلی که او مطرح نموده، رعایت نشده باشد. وی همچنین افزود:
«به راه افتادن حجم بزرگی از سرمایه خصوصی مردم چین منجر به سقوط وحشتناک رنمینبی، همچنین مازاد تجاری فراوان، خواهد شد که به عقیده من بقیه کشورهای جهان، بهویژه اکنون، با مشکلات زیادی مواجه میشوند.»
آدام پوسن، رئیس PIIE، با بیان اینکه «چین نیز همانند سایر کشورها برای برخورداری از واحد پولی نسبتاً پایدار، بایستی از سرمایههای خویش بهره گیرد»، موافقت خود را با این مسئله اعلام نمود. او همچنین افزود: «نباید اجازه داد که این ناهماهنگی راهی برای آسیب رسانی یابد.» دپارتمان خزانهداری ایالات متحده در گزارش خود در ماه آوریل اظهار داشت که چین نباید واحد پول خود را دستکاری نماید. استیون منوچین، دبیر این موسسه، هم مداخلات چین برای پیشگیری از سقوط یوان برای حمایت از رقابتپذیری ایالات متحده را تشریح کرد.