شرکت سهامی خاص در عراق با وجود 25 شخص قابل تاسیس می باشد در حالی که شرکت با مسئولیت محدود با توجه به مقدار سرمایه تعیین شده قابل تاسیس می باشد، شرکت با مسئولیت محدود با یک گروه از سهامداران و بدون وجود هیئت مدیره فعالیت می کند و توسط یک مجمع عمومی راه اندازی می شود، شرکت با مسئولیت محدود در عراق همانند شرکت های مشارکتی در غرب، قادر به فعالیت با مالکان منحصر به فرد، دفاتر شعب، دفاتر نمایندگی و دفاتر وکالتی می باشد.
– شرکت با مسئولیت محدود : اولین قدم برای ثبت شرکت، انتخاب نام و تعریف نوع تجارت آن در اتاق بازرگانی بومی می باشد.
– شرکت سهامی خاص: شرکتی است که سرمایه ی آن به سهام های متعدد تقسیم شده است.
– شرکت تضامنی : شرکت تضامنی شرکتی است که امور تجارتی بین دو یا چند نفر با مسئولیت محدود تشکیل می شود.
هر ساله افراد زیادی تمایل دارند برای تحصیل, کار و زندگی وارد کشور عراق شوند. حال چرا افراد این کشور را برای زندگی انتخاب مینمایند؟ مزایای ثبت شرکت در این کشور چیست؟ شرایط مهاجرت به عراق از طریق ثبت شرکت چیست؟ روش های مختلف مهاجرت سرمایه گذاری به این کشور چیست؟ در این مقاله سعی شده است شما را با شرایط کار , راه های مهاجرت ، تحصیل و هزینه زندگی در عراق آشنا نماییم.
آماده کردن مدارک مورد نیاز برای ارسال به دفاتر ثبت شرکت درعراق ضروری می باشد که شامل فرم درخواست، مقاله همکاری، اثبات هویت سهامداران و امضای محل اجاره نامه در این کشور می باشد.
شرکت با مسئولیت محدود توسط هیئت مدیران، مدیریت نمی شود، بلکه با وجود مدیران عمومی بحث مدیریت اجرا می شود، لذا نیازی نیست که مدیران حتما شهروند عراقی باشند اما ناگفته نماند که منصوب مدیران خارجی مستلزم تایید وزارت داخلی می باشد.
اختیارات مدیران عمومی در حد تعیین میزان حقوق و پاداش افراد می باشد، که پس از آن در مجمع عمومی مورد تایید واقع می شود.
اگر شما قصد تاسیس شرکت در عراق را دارید میبایست اطلاعات ذکر شده در خصوص ثبت شرکت را به وزارت تجارت ارسال نمایید؛ این اطلاعات عبارتند از : نام، نوع تجارت، آدرس تجاری، ارائه شماره ای برای برقراری ارتباط، ساختار مالکیت و تفاهم نامه انجمن.
شرکت خارجی میبایست مدارک خاص جهت ثبت شرکت را در پوشه ای نگهداری کند. این مدارک گواهی مشارکت با شرکت مادر، مقاله همکاری، بیانیه شرکت مادر در خصوص حمایت مالی، نامه شروع همکاری شرکت مادر با شرکتی معتبر و دارای اعتبار مالی کافی، اختیارات وکیل در شعبه دفتری، امضای تفاهم نامه در عراق و از همه مهم تر امضای قرارداد با نهاد دولتی را در بر می گیرد.
اگر شما نماینده ای در اختیار دارید، میبایست او را به وزیر تجارت که شخصی عراقیست معرفی نمایید.
همه مراحل طی شده در این فرایند همانند مراحل ذکر شده در عراق می باشد با این تقاوت که نیازی به عقد قرارداد دولتی برای ثبت شعب شرکت های خارجی نمی باشد. جدول زمانی در نظر گرفته شده برای ثبت شرکت در این منطقه، کمتر از مدت زمان ثبت شرکت در کشور عراق می باشد.
نوع سهام شرکت و همچنین شرایط خرید سهام شرکت در عراق بایستی مشخص گردد.
توصیه می شود که تمام فعالان تجاری برای افتتاح حساب در همین کشور اقدام کرده و شایان ذکر است که داشتن حساب ارزی در عراق کاری بسیار ساده می باشد. افتتاح حساب بانکی مستلزم داشتن پاسپورت، مدرک ثبت تجاری، اساسنامه شرکت و همچنین مدرکی مبنی بر اثبات اسکان در این کشور است. مدارک لازم به فرم شرکت بستگی دارد.
واردات و منطقه آزاد عراق
این بسیار مهم است که بدانید تمام کالاهای وارداتی مورد بازرسی قرار می گیرند.
حدود 5 درصد از مالیات به کالاهای وارداتی بجز خوراک، دارو، کتاب، پوشاک و کمک های اولیه تعلق می گیرد.
مجوز انجام فعالیت هایی مانند : حفاظت، جمع آوری، بسته بندی و فروش محصولات، انبارداری، حمل و نقل کالا ها در منطقه آزاد به افراد داده شده است.
منطقه آزاد
4 منطقه آزاد به نام های : خور آل زبیر در بصره، فلایفیل در نینوا، القائم در الانبر و ویریج در جنوب بغداد در حال فعالیت می باشند. به علاوه برنامه های دیگری در مناطق سلیمانیه و دوهاک در منطقه کردستان جهت فعالیت های تجاری در نظر گرفته شده است.
تمامی فعالیت های سرمایه گذاری، سود آوری و درآمد های حاصل از پروژه های سرمایه گذاری در مناطق آزاد از پرداخت مالیات معاف می باشند.
فعالیت های صورت گرفته در منطقه آزاد تمامی فعالیت ها مانند: تولید، جمع آوری، بسته بندی، فروش محصولات، انبارداری، حمل و نقل کالا، بانکداری، بیمه و تمامی خدمات ارائه شده در خصوص فعالیت های تجاری را در بر می گیرد.