سيستم ورود موقت (ATA)

سيستم ورود موقت آ.ت.آ (ATA) سيستمي است كه نقل و انتقال كالا را در مرزهاي كشورها بطور آزادانه امكانپذير نموده و ورود موقت آنها را در قلمرو گمركات بدون پرداخت حقوق و عوارض گمركي مجاز مي دارد.

كالاها تحت پوشش سند واحدي تحت عنوان آ.ت.آ قرار ميگيرند و با ضمانت يك سيستم بين المللي تضمين مي شوند.

اصطلاح ”ATA“ از تركيب دو اصطلاح فرانسوي ”Admission Temporaire“ و انگليسي ”Temporary Admission“  ساخته شده است .

با توجه به نقش مفيد اين سيستم جامعه تجاري بين المللي ، از ساده شدن تشريفات گمركي بطور قابل ملاحظه اي بهره مند شده است .

از كالاهاي ورود موقتي كه تحت اين سيستم قرار مي گيرند، هيچگونه حقوق و عوارض گمركي دريافت نمي شود،‌ چون سيستم كارنه آ.ت.آ از نظر بين المللي داراي ارزش تضميني مي باشند.

 زيرا مؤسسات ملي كه كارنه آ.ت.آ را صادر مي كنند داراي اعتبار بين المللي مي باشند.

اين مؤسسات ملي مورد تأييد گمركات بوده و به يك زنجيره تضمين كننده بين المللي كه تحت مديريت ”دفتر بين المللي اتاق بازرگاني“ 2  وابسته مي باشند.

اكنون كارنه آ.ت.آ سندي است كه بطور گسترده از طرف دنياي تجارت در فعاليتهاي بين المللي مربوط به ورود موقت كالا،‌مورد استفاده قرار ميگيرد.

 ايجاد سيستم آ.ت.آ

سيستم كارنه آ.ت.آ در پاسخ به نيازهاي گروه هاي گوناگون تجار-ازجمله انتقال كالاهاي خود به بازارهاي تجاري يا نمايشگاههاي بين المللي،‌ عرضه به خريداران بالقوه به عنوان نمونه، يا صرفأ به عنوان ابزار حرفه شان-ايجاد و بنا نهاده شده است.

اينگونه كالاها بايد امكان حمل و نقل سريع و ساده از مرزها را داشته باشند.

در نتيجه، ”شوراي همكاري گمركي“ يا سازمان جهاني گمرك 1 كنوني ،‌كنوانسيونهاي گمركي مربوط به كارنه آ.ت.آ را در سال 1961 تصويب واعمال داشت . بعلاوه ، شمار ديگري از كنوانسيونهاي بين المللي را نيز براي انواع خاص كالاها به اجرا گذاشت.

 در سال ۱۹۶۱ شوراى همکاریهاى گمرکى بروکسل سندى را به کشورهاى عضو تحت عنوان کارنه آ.ت.آ ابلاغ نمود که هدف آن ايجاد تسهيلات براى ورود موقت کالا بدون پرداخت حقوق گمرکى و به اعتبار يک وثيقه بين المللى بود.

در سال ۱۳۴۶ ايران به قرارداد مذکور پيوست، ولى از آن تاريخ تاکنون به علل گوناگون از جمله نبودن مؤسسه ضامن معتبر کاربردى نداشته است.

گمرک ايران، اتاق بازرگانى را به عنوان مؤسسه صادرکننده دفترچه A.T.A پذيرفته است.

براساس مقررات کارنه تير، صاحبان صنايع و بازرگانانى که مايل به صدور موقت کالا براى شرکت در نمايشگاهها هستند میتوانند با مراجعه به اتاق بازرگانى و ارائه اسناد کالا تقاضاى صدور دفترچه کارنه آ.ت.آ بنمايد و گمرکات ساير کشورهاى عضو تسهيلات لازم را براى ورود و خروج اينگونه کالاها از مبادى ورودى و خروجى کشور خود مبذول خواهند داشت.

طبق مقررات کارنه تير، اتاق بازرگانى به عنوان مؤسسه ضامن، ضمانت پرداخت وجوه مربوط به جرائم کارنه آ.ت.آ اعم از نمونه هاى وارداتى که از کشور خارج نشده اند يا بالعکس در مورد نمونه هاى ارسالى ساير کشورها جهت شرکت در نمايشگاه ها و بازارهاى مکاره را مینمايد و مسئوليت پرداخت هرگونه جرائم به عهده اتاق بازرگانى و صنايع و معادن ايران می باشد.

متن دیدگاه‌ها

mood_bad
  • هیچ نظری ثبت نشده است.
  • یک نظر ارسال کنید