فرم اظهارنامه گمرکی چیست

فرم اظهارنامه گمرکی“ فرمی است که در اکثر کشورها، مسافر یا شخصی که از مرز کالا وارد می کند باید همراه داشته باشد. برخی از کشورها ممکن است سهمیه  واردات (محدودیت در واردات) موارد گمرکی یا ممنوعیت وارد کردن برخی کالاها یا مقادیری از کالاها را داشته باشند؛ این فرم برای محاسبه هرگونه عوارض یا اجرای اقدامات مورد استفاده قرار می گیرد.

انواع فرم اظهارنامه

در صورت سفر با کالاهای خود، فرم کارت ورودی گمرک یا کارت فرود یا کوپن ورودی را باید همراه داشته باشید. مسافر یا اعضای خانواده هم مجبورند فرم را تکمیل کنند، آن را امضا کنند، و سپس قبل از رسیدن به مقصد، آن را به اداره گمرک یا گمرک مرزی ارسال کنند.

در صورت سفر بدون کالاهای حمل شده، باید از فرم های دیگر اظهارنامه گمرکی مانند یک صورت حساب تجاری یا یک صورت حساب پیش نویس، یا یک فرم اظهارنامه واردات، یا ATA Carnet استفاده کنید. اینکوترم (مجموعه ای از اصطلاحات بازرگانی و تجاری بین المللی که اتاق بازرگانی بین المللی آن را منتشر کرده است) در این فرم ها اظهار نامه حمل و نقل و گمرکی را تعریف می کند. برای مثال، در کنار وجود بسیاری از فرم ها به کد Hs نیز احتیاج دارید (هماهنگ کردن کد)، که به تعریف نوع کالاها و نرخ مالیات مربوطه کمک می کند.

فرم ها معمولا مسافر را ملزم می کند تا کشور مبدأ کالا را ذکر کند و گاهی اوقات ممکن است نیاز به گواهی مبدأ نیز باشد. همچنین هنگام حمل کالا در یک مرز این فرم ها می تواند مورد استفاده قرار گیرد. اشتباه وارد کردن اطلاعات فرم ها می تواند باعث تأخیر یا مصادره کالا شود. به همین دلیل، وارد کنندگان اغلب از کارگزاری گمرکی برای شفاف سازی کالاها استفاده می کنند.

چه کسی باید یک فرم اظهارنامه گمرکی را تکمیل کند؟

در برخی از کشور ها از هر فردی که با کالاهای وارداتی مسافرت می کند، تقاضای فرم اظهارنامه گمرکی می کنند؛ بعضی کشورهای دیگر، از هر خانواده فقط یک فرم اظهارنامه گمرکی درخواست می کنند؛ یک خانواده معمولا به اعضایی که به سبب ازدواج، فرزند خواندگی، یا رابطه های خانوادگی مرتبط هستند، گفته می شود. مسافران پرواز بین المللی اغلب برای تکمیل فرم و ارائه اظهارنامه درایستگاه های بازرسی نیاز به ارائه پاسپورت هم دارند.

برای درک بیشتر این موضوع بیایید برخی از قوانین گمرکی کشور ایران را بررسی کنیم. اظهارنامه گمرکی را در هر مرزی و گمرکی درخواست می کنند. در گمرک ایران نیز این رویداد وجود دارد، و مسافرانی که متقاضی سفر به ایران هستند باید برخی موارد را رعایت کنند:

راهنمایی سفر – قوانینی که شما باید در مورد شفاف سازی در گمرک بدانید

خرید کالاها و هدایا بخش مهمی از بیشتر سفرها است. هنگامی که شما از یک تعطیلات به خانه برمی گردید و برای دوستان هدیه می آورید؛ پس از بازگشت از سفر بین المللی، باید از طریق “گمرک” عبور کنید.

در قوانین خدمات گمرکی، ابتدا باید این اقلام را “اعلام” کنید، به عبارتی هنگامی که شما مجددا وارد ایران می شوید، باید همه کالاهایی که در هنگام خروج از ایران نداشتید گزارش دهید.

“عوارض گمرکی” و “حق الامتیاز” دو کلمه اضافی است که شما باید برای ترخیص کالا از گمرک درک کنید.

“عوارض گمرکی” مبلغی است که شما باید به دولت برای اقلامی که در کشور دیگری خریداری شده است و به خانه می آورید، پرداخت کنید. عوارض گمرکی همان مالیات بر کالاهای وارداتی است. “عوارض های گمرکی” مواردی را توصیف می کند که برای آن باید مالیات پرداخت شود. اکثر آیتم ها دارای نرخ های عوارض خاصی هستند که توسط تعدادی از عوامل تعیین می شود، از جمله مواردی که این نرخ تاثیر دارد؛ محل تولید کالا و جنس آن است.

اگر از طریق هوا یا دریا سفر می کنید، ممکن است قبل از خروج، فرم اظهارنامه گمرکی پر کنید. خدمات دهنده خطوط هوایی یا راه های آبی معمولا این فرم را فراهم می کند. اگر فرم را خدمات دهنده حمل و نقل شما نداشته باشد، فرم در هنگام ورود به سالن گمرک در دسترس خواهد بود.

اگر موارد زیر را رعایت کنید؛ پر کردن فرم اظهارنامه خیلی آسان و سریع خواهد بود.

صورت حساب خرید هایی که در خارج انجام داده اید را نگه دارید. در صورتی که از شما خواسته شود هزینه های خود را ارئه دهید این صورت حساب ها را در اظهاریه های گمرکی خود ذکر کنید.

هنگام بسته بندی، سعی کنید مواردی را که باید در یک چمدان اعلام کنید، گروه بندی کنید تا در صورت نیاز به بازرسی آنها را ارائه کنید.

علائم را در منطقه گمرک بخوانید. آنها حاوی اطلاعات مفید در مورد چگونگی تملک گمرک هستند. اگر نیاز به شفاف سازی در گمرک داشتید، از بازرسان گمرک کمک بخواهید تا شما را راهنمایی کنند. طبق قانون، بازرسان گمرکی مجاز هستند که محموله را بررسی کنند. مجوز بازرسی را دولت به گمرک مربوطه ابلاغ کرده است، هر مسافر که از مرز عبور می کند ممکن است بازرسی شود.

شما ملزم به اظهار موارد زیر هستید:

  1. اقلامی که شما در خارج از کشور خریداری کرده اید و با بازگشت به ایران حمل می کنید.
  2. اقلامی که در خارج از ایران به عنوان هدیه دریافت کرده اید، مانند کادوی عروسی یا تولد.
  3. مواردی که شما به ارث برده اید (و در حالی که شما خارج از ایران بودید برای شما به ارث رسیده است).
  4. اقلامی که در مغازه های بدون عوارض یا در کشتی یا هواپیما خریداری کرده اید.
  5. تعمیرات و یا تغییراتی که شما در خارج از کشور انجام دادید؛ حتی اگر تغییرات بدون عوارض و رایگان صورت گرفته باشد.
  6. اقلامی که برای فرد دیگری به خانه آورده اید.
  7. مواردی که قصد فروش یا استفاده در کسب و کار خود را دارید.

شما باید در فرم اظهارنامه گمرکی، هزینه ای که در خارج پرداخت کرده اید به همراه مالیات خارجی در اظهارنامه بیان کنید. اگر کالا یک هدیه بود – ارزش خرده فروشی آن را از کشوری که آوردید، برآورد کنید. اگر چیزی را در سفر خود خریداری کردید و یا آن را در سفر استفاده می کنید، هنوز هم عوارض قابل پرداخت دارد و شما باید کالا را با قیمتی که پرداخت کرده اید اعلام کنید، و اگر آن را هدیه گرفته اید ارزش معادل آن را در بازار بررسی کنید.

متن دیدگاه‌ها

mood_bad
  • هیچ نظری ثبت نشده است.
  • یک نظر ارسال کنید