ترخیص مواد شیمیایی

واردات و ترخیص مواد شیمیایی از گمرک

واردات و ترخیص مواد شیمیایی از گمرک یکی از بیشترین محصولات و کالاهای وارداتی به کشور ما می باشد. این مواد دارای تنوع بسیار گسترده ای هستند و در کارخانه های تولیدی گوناگونی کاربرد دارند.

واردات , حمل و ترخیص مواد شیمیایی کاری تخصصی است که نیازمند داشتن تجربه و دانش زیادی در این زمینه می باشد چرا که این محصولات دارای انواع وسیعی هستند و کوچکترین اشتباهی در زمان تشخیص HS کد کالا می تواند هزینه های زیادی را در آینده بر وارد کننده کالا تحمیل کند.

ترخیص مواد شیمیایی-1

واردات کلیه مواد شیمیایی

  • رزین های پلی استر ,  پلی آمید و اپوکسی  , پراکسید , کبالت و چسب های ضد انفجاری
  • انواع رزین , کبالت و پراکسید
  • خمیر قلع ساخت سنگاپور از شرکت Asahi
  • خمیر نقره ساخت ترکیه از شرکت Feme Chemicals
  • چسب نقره ساخت کانادا از شرکت MG chemical
  • پودر های بیکربنات سدیم , تایکون و رادوکس

با مراجعه به کتاب مقررات صادرات و واردات قسمت ششم فصل 28 تا 38 از تعرفه ماده شیمیایی که مورد نظرشماست مطلع شوید.

واردات مواد شیمیایی از چین

در ۱۲ ماه منتهی به اسفند سال ۹۵، واردات محصولات شیمیایی به کشور ایران از ۹۴ کشور مختلف صورت گرفته است که بیشترین میزان واردات مواد شیمیایی از کشور چین بوده است. به طوری که ۳۱% سهم وزنی و ۱۸% سهم ارزش واردات مواد شیمیایی را به خود تخصیص داده است. پس از چین بیشترین میزان واردات محصولات شیمیایی از هند با سهم وزنی ۲۰ درصد و سهم ارزشی 9 درصد بوده است.

همچنین میزان واردات و ترخیص مواد شیمیایی از کشور امارات با سهم وزنی ۱۰% و سهم ارزشی ۱۱% و واردات محصولات شیمیایی از کشور آلمان با سهم ارزشی ۱۰% و سهم وزنی 3%، واردات از کشور ترکیه با سهم وزنی 8% و سهم ارزشی 6%، واردات از سوییس با سهم ارزشی 7% و واردات از کشور فرانسه با سهم ارزشی 6% از جمله مهم ترین و بیش ترین واردات در این خصوص می باشند.

مدارک مورد نیاز برای واردات مواد شیمیایی آلی

ترخیص مواد شیمیایی-2

در این مقاله اطلاعات ابتدایی از چگونگی واردات مواد شیمیایی آلی را بیان کرده ایم.این اطلاعات برای روشن کردن تجار است ،یک دید کلی از واردات مواد شیمیایی آلی از کشورهای دیگر در سراسر جهان.بعد از خواندن این مقاله شما در مورد روش های واردات و روش های ترخیص کالا از گمرک اطلاعات اولیه ای می گیریدکه چگونه محصولات مختلف را از کشورهای خارجی وارد کنید.

برخی از اقلام در دسته بندی های زیر در برخی از کشورها جزو کالاهای ممنوع است و محدودیت برای واردات آن وجود دارد.اگر شما هر نوع کالایی را بخواهید وارد کنید باید اطلاعات دقیق را از ادارات دولتی که مربوط به واردات می باشد کسب کنید،ما در اینجا به بررسی کلی واردات مواد شیمیایی آلی می پردازیم.

کشورهای مختلف ، ممکن است برای واردات مواد شیمیایی آلی قوانین خاص خودش را داشته باشد اگر چه که در بیشتر کشورها با توجه به تعرفه هماهنگ شده روال کار یکی است.

آيين نامه طبقه بندي و برچسب گذاري مواد شيميايي كشور

  • توليدكنندگان ، واردكنندگان و صادركنندگان مواد شيميايي بايد قبل از ورود ، صدور و عرضه هرگونه موادشيميايي ، مشخصات آنها را به منظوربررسي جهت صدور برچسب كشوري به وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي اعلام نمايند.
  • كليه توليدكنندگان مواد شيميايی اعم از دولتی و خصوصی موظف به رعایت مفاد دستورالعمل كشوری طبقه بند ي و برچسب گذاري موادشيميايي مي باشند.
  • نظارت بر مواد و فراورده هاي شيميايي از جنبه دارا بودن برچسب كشوري موادشيميايي در مراكز توليدي صنعتي كارگاهها ، جايگاهها و انبارهاي نگهداري كالا و مراكز فروش برعهده بازرسين كار و بهداشت حرفه اي مي باشد.
  • واردات و ترخيص هرگونه ماده شيميايي فاقد برچسب كشوري ماده شيميايي ممنوع مي باشد.
  • برچسب ماده شيميايي مجموعه اي از علائم ، نمادها ، حروف و عبارات هشدار دهنده و آگاه كننده در مورد خصوصيات خطرات موادشيميايي واقدامات ايمني و حفاظتي در مقابل آنها مي باشد که بر روی ظروف یا بسته های حاوی مواد شیمیایی الصاق مي گردد.
  • برچسب كشوري ماده شيميايي : عبارت از برچسبي است كه طبق اصول دستورالعمل كشوري طبقه بندي و برچسب گذاري موادشيميايي به زبان فارسي تهيه و بر روي ظروف حاوي موادشيميايي الصاق مي گردد.

ترخیص مواد شیمیایی-3

ادارات  زیر برای واردات و ترخیص کالای شیمیایی مجوز می خواهند  

  1. وزارت کشور: برای مواد شیمیایی متحرقه
  2. وزارت آموزش عالی: برای مواد شیمیایی که کاربرد آموزشی دارند
  3. وزارت بهداشت: مواد شیمیایی که در تولید دارو ها استفاده می شود
  4. وزارت کشاورزی: برای مواد شیمیایی آفت کش ،تقویت کننده خاک،کود و…
  5. وزارت آب و برق: مواد شیمییی که برای آب و فاضلاب شهری استفاده می گردند
  6. وزارت تجارت و صنعت: برای مواد شیمیایی که توسط کارخانه های حفاری و نفتی استفاده می شود و موادی که در بازار ها معامله می شود

مدارک مورد نیاز برای ترخیص کالا

پس از دریافت ثبت سفارش از سازمان توسعه تجارت ایران باید نسبت به تنظیم مدارک اقدام نمود.مدارک برای ترخیص کالا به سه دسته تقسیم بندی می شوند:

دسته اول مدارک مربوط به کالا:
  1. ترخیصیه
  2. قبض انبار
  3. بارنامه
  4. پیش فاکتور یا پروفرما اینویس
  5. فاکتور(سیاهه بازرگانی)
  6. گواهی مبدأ
  7. ثبت سفارش از سازمان توسعه تجارت
  8. بیمه نامه در صورت لزوم و سایر اسناد و گواهی های لازم
دسته دوم مدارک مربوط به صاحب کالا:
  1. اصل کارت بازرگانی
  2. اصل کارت ملی مدیر عامل شرکت یا اصل کارت ملی شخص حقیقی
  3. کپی کارت بازرگانی
  4. کپی کارت ملی مربوط به صاحب کالا
دسته سوم مدارک مربوط به نماینده صاحب کالا:
  1. اصل و کپی کارت ملی
  2. اصل و کپی وکالت نامه محضری
  3. اصل و کپی معرفی نامه برای گمرک مربوطه

داشتن کارت بارگانی

در اکثر کشورها برای اینکه به عنوان وارد کننده و تاجر شناخته شوید نیازبه اخذ کارت بازرگانی دارید.این فرایند برای تبدیلشدن به یک وارد کننده فقط یکبار انجام می شود ولی تمدید آن با توجه به شرایط و ضواط هر کشور متفاوت است.

روش وارد کردن مواد شیمیایی

وارد کننده و تامین کننده کالا قبل از حمل در یکسری شرایط با هم به توافق می رسند.قیمت،مشخصات کیفی،نحوه پرداخت،شرایط تحویل،روش حمل،و سایر شرایط ذکر شده در سفارش خرید.

همانطور که می دانید تحت هر گونه وارداتی ،یکسری اسناد ضروری و روال ترخیص باید انجام بشود.برای واردات مواد شیمیایی هم نیاز به اسنادی همچون بارنامه ، فاکتور تجاری، لیست بسته بندی، گواهی مبدا و دیگر مدارک به شکل آنلاین ثبت می شود .

متن دیدگاه‌ها

mood_bad
  • هیچ نظری ثبت نشده است.
  • یک نظر ارسال کنید