واردات و ترخیص مواد شیمیایی از گمرک
واردات و ترخیص مواد شیمیایی از گمرک یکی از بیشترین محصولات و کالاهای وارداتی به کشور ما می باشد. این مواد دارای تنوع بسیار گسترده ای هستند و در کارخانه های تولیدی گوناگونی کاربرد دارند.
واردات , حمل و ترخیص مواد شیمیایی کاری تخصصی است که نیازمند داشتن تجربه و دانش زیادی در این زمینه می باشد چرا که این محصولات دارای انواع وسیعی هستند و کوچکترین اشتباهی در زمان تشخیص HS کد کالا می تواند هزینه های زیادی را در آینده بر وارد کننده کالا تحمیل کند.
با مراجعه به کتاب مقررات صادرات و واردات قسمت ششم فصل 28 تا 38 از تعرفه ماده شیمیایی که مورد نظرشماست مطلع شوید.
در ۱۲ ماه منتهی به اسفند سال ۹۵، واردات محصولات شیمیایی به کشور ایران از ۹۴ کشور مختلف صورت گرفته است که بیشترین میزان واردات مواد شیمیایی از کشور چین بوده است. به طوری که ۳۱% سهم وزنی و ۱۸% سهم ارزش واردات مواد شیمیایی را به خود تخصیص داده است. پس از چین بیشترین میزان واردات محصولات شیمیایی از هند با سهم وزنی ۲۰ درصد و سهم ارزشی 9 درصد بوده است.
همچنین میزان واردات و ترخیص مواد شیمیایی از کشور امارات با سهم وزنی ۱۰% و سهم ارزشی ۱۱% و واردات محصولات شیمیایی از کشور آلمان با سهم ارزشی ۱۰% و سهم وزنی 3%، واردات از کشور ترکیه با سهم وزنی 8% و سهم ارزشی 6%، واردات از سوییس با سهم ارزشی 7% و واردات از کشور فرانسه با سهم ارزشی 6% از جمله مهم ترین و بیش ترین واردات در این خصوص می باشند.
در این مقاله اطلاعات ابتدایی از چگونگی واردات مواد شیمیایی آلی را بیان کرده ایم.این اطلاعات برای روشن کردن تجار است ،یک دید کلی از واردات مواد شیمیایی آلی از کشورهای دیگر در سراسر جهان.بعد از خواندن این مقاله شما در مورد روش های واردات و روش های ترخیص کالا از گمرک اطلاعات اولیه ای می گیریدکه چگونه محصولات مختلف را از کشورهای خارجی وارد کنید.
برخی از اقلام در دسته بندی های زیر در برخی از کشورها جزو کالاهای ممنوع است و محدودیت برای واردات آن وجود دارد.اگر شما هر نوع کالایی را بخواهید وارد کنید باید اطلاعات دقیق را از ادارات دولتی که مربوط به واردات می باشد کسب کنید،ما در اینجا به بررسی کلی واردات مواد شیمیایی آلی می پردازیم.
کشورهای مختلف ، ممکن است برای واردات مواد شیمیایی آلی قوانین خاص خودش را داشته باشد اگر چه که در بیشتر کشورها با توجه به تعرفه هماهنگ شده روال کار یکی است.
پس از دریافت ثبت سفارش از سازمان توسعه تجارت ایران باید نسبت به تنظیم مدارک اقدام نمود.مدارک برای ترخیص کالا به سه دسته تقسیم بندی می شوند:
در اکثر کشورها برای اینکه به عنوان وارد کننده و تاجر شناخته شوید نیازبه اخذ کارت بازرگانی دارید.این فرایند برای تبدیلشدن به یک وارد کننده فقط یکبار انجام می شود ولی تمدید آن با توجه به شرایط و ضواط هر کشور متفاوت است.
وارد کننده و تامین کننده کالا قبل از حمل در یکسری شرایط با هم به توافق می رسند.قیمت،مشخصات کیفی،نحوه پرداخت،شرایط تحویل،روش حمل،و سایر شرایط ذکر شده در سفارش خرید.
همانطور که می دانید تحت هر گونه وارداتی ،یکسری اسناد ضروری و روال ترخیص باید انجام بشود.برای واردات مواد شیمیایی هم نیاز به اسنادی همچون بارنامه ، فاکتور تجاری، لیست بسته بندی، گواهی مبدا و دیگر مدارک به شکل آنلاین ثبت می شود .