امروزه اقتصاد موفق کرهٔ جنوبی الگویی برای بسیاری از کشورهای در حال توسعه است. کرهٔ جنوبی اکنون دارای اقتصاد توسعهیافتهٔ چندین هزار میلیارد دلاری است و یکی از اعضای سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) میباشد و توسط بانک جهانی جزو اقتصادهای دارای درآمد زیاد، و از دیدگاه صندوق بینالمللی پول و سیا بهعنوان یکی از اقتصادهای پیشرفته طبقهبندی شده است. همچنین سئول، پایتخت این کشور، یکی از ده شهر برجستهٔ اقتصادی و مالی جهان است.
کرهٔ جنوبی علیرغم کمبود منابع طبیعی و دارا بودن کمترین مساحت در میان کشورهای گروه ۲۰، یکی از اقتصادهای نیرومند دنیا تلقی میشود. اقتصاد کرهٔ جنوبی، چهارمین اقتصاد بزرگ آسیا و سیزدهمین در دنیاست. همانند آلمان غربی و ژاپن، صنعتیسازی سریع از دههٔ ۱۹۶۰، کرهٔ جنوبی را به یکی از بزرگترین کشورهای صادرکننده در جهان تبدیل کرد. این کشور، هفتمین شریک بزرگ تجاری آمریکاست. کرهٔ جنوبی دومین میزان ذخایر را در میان کشورهای توسعهیافته داراست و همچنین ششمین ذخایر ارزهای خارجی را در جهان داراست. با وجود دارا بودن وضعیت توسعهیافته، کرهٔ جنوبی حرکت خود را به سوی رشد اقتصادی سریع، همراه با بیشترین میزان تولید ناخالص ملی، صادرات و تولیدات صنعتی در جهان توسعهیافته ادامه میدهد.
صادرات عبارتست از ارتباط و کارکردن با بازارهای حرفه ای و حرفه ای های بازار درآن سوی مرزها
صادرات نقطه آغاز ارتباط برقرار کردن با دیگران است. صادرات برای رشد توسعه اقتصادی کشور است که از فروش تولیدات یا خدمات به کشورهای دیگر برای کسب درآمد ارزی حاصل می شود و در برقراری موازنه تجاری و ایجاد تعادل اقتصادی کمک شایانی می نماید.
عبارتست از خارج کردن کالا از قلمرو گمرکی کشور به منظور عرضه و نمایش در نمایشگاهها،تعمیر،تکمیل و فرآوری در خارج از قلمرو گمرکی کشور و سپس بازگرداندن آن به داخل قلمرو گمرکی
برای حجم یا جنبه تجاری داشتن کالا، معیار، ضابطه یا تعریف ارائه نشده است در ماده ۳ قانون مقررات صادرات و واردات، آمده است که مبادرت به امر صادرات و واردات کالا به صورت تجاری مستلزم داشتن کارت بازرگانی است. باتوجه به آئین نامه اجرایی قانون صادرات و واردات ملاک تجاری بودن کالای صادراتی این است که صدور آن به منظور فروش باشد. این منظور نیز توسط گمرک احراز می گردد. بنابراین تعریف، آنچه را که به تشخیص گمرک برای فروش به خارج از کشور برده می شود باید تشریفات صادرات قطعی روی آن انجام می شود.
کالای خارجی که با انجام تشریفات مربوط به ورود قطعی از گمرک ترخیص شده است چنانچه به کشور ثالث صادر شود این عمل را صدور مجدد می گویند. برای ترخیص این گروه از کالاها مانند همه کالاهای وارداتی به گمرک حقوق گمرکی و سود بازرگانی پرداخت می شود. لیکن در صورت صدور مجدد آنها ، برای از پس گرفتن حقوق گمرکی و سود بازرگانی پرداخت شده مقرراتی وجود ندارد.
عبارتست از عبور کالای خارجی از سرزمین کشور.
کالاهای ایرانی که تشریفات صادرات قطعی روی آن انجام شده و از کشور خارج شده است چنانچه در ارسال به مقصد دیگری، لازم باشد که از سرزمین ایران عبور کند، روی آن نیز تشریفات ترانزیت خارجی انجام می شود.
این نمونه ها دارای ارزش تجاری بوده و معمولا به صورت موقت برای نمایش یا جلب سفارش و نشان دادن، از قلمرو گمرکی خارج شوند در این صورت،اخذ تعهد برای برگشت کالا طبق ضوابط قانونی کافی است.
در غیر موارد موقت، طبق ضوابط مقررات صادرات و واردات سالانه عمل می شود. در حال حاضر، برطبق همین مقررات، صدور کالا به عنوان نمونه برای بازاریابی ، از قبیل کالای بند ب تا قیمت صادراتی پنجاه هزار ریال، با درج کارت بازرگانی توسط گمرک میسر خواهد بود، افزون بر پنجاه هزار ریال ، با نظر و موافقت مرکز توسعه صادرات، بلا مانع خواهد بود. برای صدور نمونه های بازرگانی و به طور کلی کالاهای بند الف و ب تنظیم اظهارنامه و ارائه کارت بازرگانی ضروری است.