حمل يکسره و فرق آن با ترانزيت داخلي

حمل يکسره و فرق آن با ترانزيت داخلي

 

حمل يکسره يا ترانزيت به داخل (Inward Transit) عبارت است از انتقال کالاي گمرک نشده ورودي از گمرکخانه ورودي (مرز قلمرو گمرکي) به گمرکخانه مقصد بارنامه در داخل کشور با همان وسيله حمل (کاميون ) بدون تخليه در گمرک ورودي که با تقاضاي حامل و با صدور پروانه ترانزيت داخلي يا به اعتبار کارنه (TIR) انجام مي شود .

ترانزيت داخلي عبارت است ازانتقال کالاي گمرک نشده از يک گمرک خانه داخل کشور به گمرکخانه داخلي ديگر.

از لحاظ اينکه در هر دو رويه کالا گمرک نشده مي باشد نقطه اشتراک وجود دارد ، ولي تفاوت عمده در اين است که در مورد حمل يکسره ، کالا به همان صورت که از مبدأ گمرکخانه اي در کشور محل صدور حمل شده بايد در گمرکخانه مقصد که در بارنامه با نام شهر مشخص شده تخليه و تحويل شود ، بنابر اين به مجرد ورود به قلمرو گمرکي کشور مقصد ، در اولين گمرکخانه مرزي به مقصد گمرکخانه مجاز در شهري که مقصد بارنامه است با صدور پروانه ترانزيت داخلي و يا به اعتبار دفترچه “TIR” حمل يکسره خواهد شد .

در حالي که در مورد ترانزيت داخلي کالا قبلاً در گمرکخانه مقصد بارنامه ، تخليه و قبض انبار نيز صادر شده ولي بعداً صاحب کالا مراجعه و با ارائه دلايل موجه تقاضاي ترانزيت کالا را به گمرکخانه مجاز ديگري در همان قلمرو گمرکي مي نمايد .

همچنين در حمل يکسره ، معمولاً حامل ، متقاضي ترانزيت و يا حمل يکسره کالاست ، در صورتي که در ترانزيت داخلي حتماً صاحب کالا چنين تقاضايي را مي نمايد (يا نماينده او).

در حمل يکسره و يا به عبارتي براي حمل يکسره کالا ، بارنامه حمل به منزله اعطاي وکالت و نمايندگي ، جهت تنظيم اظهار نامه ترانزيت داخلي به حامل با اختيارات تام بوده وديگر از حامل وکالتنامه رسمي و ثبتي مطالبه نمي شود ، در حالي که براي ترانزيت داخلي چنانچه متقاضي غير از صاحب کالا باشد بايد اولاً وکالتنامه رسمي و ثبتي در دست داشته باشد ، ثانياً اسناد مالکيت براي قبول درخواست ترانزيت داخلي ضروري است.

متن دیدگاه‌ها

mood_bad
  • هیچ نظری ثبت نشده است.
  • یک نظر ارسال کنید