چقدر با مفهوم تولید بدون کارخانه آشنا هستید؟ اصلا آیا تولید بدون کارخانه امکانپذیر است؟ همانطور که می دانیم برای راه اندازی کارخانه نیاز به زمین، ساختمان های تولیدی، پشتیبانی، اداری، ماشین آلات، تجهیزات و نیروی انسانی و... داریم پس چطور می توان بدون اینکه این هزینه ها را متحمل شد تولید کرد؟ شاید این سوالات برای شما که می خواهید با هزینه پایین تولید کنید بدون پاسخ مانده باشد. با ما همراه باشید تا پاسخ این سوالات را ببینید.
اگر از شما بپرسند که مهمترین بخش یک کسب و کار کدام بخش است چه پاسخی می دهید؟ مثلا از بین بخش های تولید، پشتیبانی، اداری، مالی، بازرگانی و ... کدام بخش را مهمترین بخش یک واحد کسب و کار تولیدی میدانید؟ پاسخ به این سوال رویکرد شما را در نحوه سرمایه گذاری نشان می دهد. کسانی که بخش تولید را مهمتر می دانند، ابتدا بر روی زمین، ساختمان ها، ماشین آلات و تجهیزات هزینه می کنند. در شرایطی که تقاضا برای یک کالا بالا اما عرضه کم باشد به طور حتم این روش بهترین روش است. همچنین اگر انحصار تولید یک کالا را هم داشته باشید این روش مناسب است اما در بازارهای رقابتی حرف اول را فروش می زند! به همین خاطر کارخانجات زیادی به دلیل اینکه نتوانستند سهم بازار مورد نیاز خود را بیابند با ظرفیت حداقلی در حال تولید هستند. اگر شما سری به شهرک های صنعتی بزنید می بینید که حدود 70 درصد از کارخانجات با ظرفیت پایین تر از ظرفیت تولید خود در حال تولید هستند. یکی از دلایل این است که آنها نتوانستند سهم بازار قابل توجهی کسب کنند. اما دلیل دیگر اینکه این واحدهای تولیدی با حداکثر توان تولید نمی کنند، عدم دسترسی به سرمایه در گردش مورد نیاز است! تصور کنید شما بخش زیادی از نقدینگی خود را صرف هزینه های ثابت کنید اگر این راه را رفته باشید با این جمله موافقید که ساخت یک واحد تولید مانند یک هیولا تمام نقدینگی شما را می بلعد و معمولاً میزان سرمایه گذاری که باید در بخش ساخت و ساز و خرید ماشین آلات و تجهیزات انجام دهید در اکثر مواقع بسیار بیشتر از پیش بینی های اولیه است، مخصوصا در شرایطی مانند امروز که نرخ تورم بسیار بالاست و ثبات در کشور وجود ندارد. در چنین شرایطی ریسک سرمایه گذرای شما در بخش تولید بسیار بالا می رود. بسیاری از واحدهای تولیدی به خاطر عدم توجه به این موضوعات بسیار مهم اما ساده ورشکسته شده و تمایل به فروش املاک و ماشین آلاتی دارند که با خون و دل آنها را ساختند و یا تهیه کردند.
اگر قرار باشد در یک بازار کاملا رقابتی وارد جامعه تولید کنندگان شوید بهترین روش در حال حاضر تولید بدون کارخانه است. شما در این روش از ظرفیت خالی واحدهای تولیدی موجود می توانید برای تولید محصول خود استفاده کنید. کافی است فقط یک برند به نام خود ثبت کرده و واحد تولیدی مناسب خود را پیدا کنید. شما در این روش هم ریسک سرمایه گذاری خود را کاهش می دهید و هم تمرکز خود را بر روی فروش کالاهای خود می گذارید. اگر توانستید سهم فروش قابل توجه ای را بیابید کم کم می توانید به فکر ایجاد کارخانه نیز باشید اما اگر به هر دلیلی نتوانستید محصولات تولیدی خود را بفروشید یک کارخانه تولیدی بلااستفاده بر روی دست شما نخواهد ماند. واحدهای تولیدی فعلی هم با قبول تولید برای شما می توانند علاوه بر سود بیشتر هزینه های سربار خود را به شدت کاهش دهند و به بازارهای جدیدی دست پیدا کنند.پس این نوع تولید هم به نفع سرمایه گذار است و هم به نفع واحدهای تولیدی. اما بسیاری از کسانی که وارد عرصه تولید می شومند متاسفانه با این مقوله آشنایی ندارند و بدون اطلاعات وارد گردابی می شوند که تمام نقدینگی آنها را می بلعد و متاسفانه در شرایط بد اقتصادی و ورشکستگی قرار می گیرند.
اگر قصد دارید سرمایه خود را وارد تولید کنید پیشنهاد می کنیم از روشِ تولید بدون کارخانه استفاده کنید. برای اینکه از ظرفیت های خالی کارخانجات مورد نظر خود مطلع شوید و واحدهای تولیدی موردنظرتان به شما معرفی شوند و یا شما به آنها معرفی شوید می توانید فرم زیر را پر کنید. همچنین با پر کردن این فرم می توانید از مشاوره رایگان ما در راه اندازی کسب و کار خود استفاده کنید.